Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Bo ja obecnie mieszkam na Nesttun teraz ale za miesiac przeprowadzamy się na Blomsterdalen na wieksze mieszkanko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
pelagia ktosiek
(ona86bgo)
Początkujący
no ja wlasnie musze czegos poszukac wiekszego, bo jakos nie widzi mi sie mieszkac z dzieckiem na tym zimmnym poddaszu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
My właśnie wynajmujemy 30m2 tylko i to na poczatku bylo wystarczajace ale teraz nasz synus ma coraz wiecej rzeczy bo bujaczek, mata, krzeselko do karmienia, wozek itd i nie ma miejsca. A teraz udało Nam się znaleźć 65m2.

I radzę szybko szukać, bo wiem jak w zeszłym roku szukalismy to szukalismy ponad rok, ja juz myslalam ze bede wracac do polski, bo wynajmowalismy wtedy tylko pokoj jeden. Masakra, stres jest okropny ale sie udalo wtedy to mieszkanie 30m2 i bylo dobrze.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(MagdaD)
Nowicjusz
Czesc dziewczyny .Mam pytanie jak wasze malenstwa radza sobie z tranem .2.5 ml to duzo moj synus wypija 1.5 ml i strasznie mu to nie smakuje,kupilam wczoraj witamine D3 i nie wiem czy mu zmienic.Dzisiaj juz tydzien jak pije tran . Wiem ze tran lepszy bo ma jeszcze oprocz wit.D ,A i OMEGA 3.Pozdrawiam i witam nowe przyszle mamy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Hej mamusie
Ja jeszcze nie podaje mojemu tranu bo jest za mały ale ja sama pije tran ten cytrynowy,jest o wiele lepszy i smaczniejszy niż ten zwykły tran więc spróbuje mu również go podawać za jakiś tydzień jak skończy miesiąc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
pelagia ktosiek
(ona86bgo)
Początkujący
i witam tak z rana milego weekendu zycze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Ja tranu nigdy nie podawałam i nie podaje. Wit sama D3 poleca się podawac dziecku wtedy kiedy karmi się piersią. Ja karmię sztucznym wiec mi polozna poiwedziala ze nie trzeba. Jak dziecko je okreslone ilosci sztucznego mleka to nie trzeba podawac dodatkowo. Podawałam tylko przez pierwszy miesiac bo wtedy malusio jadł.

Ja słyszalam, że w Polsce nie polecaja podawac tranu dziecka a tutaj jak najbardziej. Mysle, że decyzja nalezy do rodzica.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Anna Anna
(Ania199)
Początkujący
Witamy wszystkie mamusie po urlopie
Czas w kraju tak szybko mija, ze nawet nie wiadomo kiedy trzeba wracać... tym bardziej, że byliśmy pierwszy raz z synkiem

Co do tranu to u nas sie sprawdza. Podaje go Leonkowi od początku. Też zastanawialam sie nad smakiem cytrynowym ale na szczęście nie mamy problemu ze standardowym tranem.
Podawałam go zawsze po jedzonku, pozniej jeszcze dawałam popic bo Leon strasznie charczał
Teraz podaje w trakcie jedzenia jakiegos deserku lub warzywek
Moim zdaniem tran jest lepszą alternatywa dla witaminy D. A z tego co wiem nawet w Polsce zastanawiają sie nad zastąpieniem nim tej witaminy. Wiele mam tez podaje go juz w kraju. Zdarza sie że rownież łączą do z witamina ale to juz według mnie za duzo, zwłaszcza podczas karminia mlekiem modyfikowanym.

Dziewczyny jak bedziecie szukały mieszkan to polecam nasze okolice Moj synus chetnie pozna nowych kolegow i kolezanki Najlepiej na Asane
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Ania szykuj kieliszki na jutro kupiłam wino hehe A mężowi soczek dostaną A dzieciaki bedą szaleć i gaworzyć do zobaczenia jutro :*

A co do witaminy D3 i tranu to różne są zdania, jak zawsze podzielone Ale każda mama zdecyduje sama co jest dla jej dziecka dobre ) Pozdrawiam mamuśki i zycze udanego weekendu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Elka Zielińska
(sue135)
Nowicjusz
No i jak przeczuwałam, a mój obniżony brzuchol przepowiedział nasz synek przyszedł na świat 4 września a nie 3 października jak lekarze i USG planowało
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok